Strony: 1 [2] 3 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Boksy  (Przeczytany 12841 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 09, 2012, 19:14:56 »

-Zaraz wracam. Masz byĂŚ grzeczna.-powiedziaÂła i poszÂła szybko do siodlarni.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 09, 2012, 19:17:40 »

PrzyszÂła i zaÂłoÂżyÂła ogÂłowie. Kilka razy jÂą uszczypÂłam, a raz wypluÂłam wĂŞdzidÂło. Po jakimÂś czasie droczenia siĂŞ staÂłam gotowa do jazdy. WeszÂła spokojnie na mnie i czekaÂła na Laylie

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Listopad 09, 2012, 19:19:24 »

Zosta³am ustawiona przed stajnie przez Layle, która po chwili by³a juz na moim grzbiecie gotowa do jazdy. Pewne by³o, ¿e za nic w œwiecie nie moge iœÌ za Tiar¹ z uwagi mego charakteru typowego dla wyœcigowca wiêc od razu stanê³am z przodu.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 09, 2012, 19:24:32 »

-No to jedziemy!-powiedziaÂła Ellie, a ja ruszyÂłam galopem.

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 09, 2012, 19:29:46 »

Bez wiĂŞkszego oszczĂŞdzania mego jeÂźdÂźca puÂściÂłam siĂŞ cwaÂłem w przĂłd bez wiĂŞkszych problemĂłw wyprzedzajÂąc TiarĂŞ.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Listopad 13, 2012, 19:19:59 »

El weszÂła do stajni i zostawiÂła mnie. Nawet nie przywiÂązywaÂła, bo wiedziaÂła, Âże i tak nigdzie nie ucieknĂŞ. WyjĂŞÂła telefon z kieszeni i wybraÂła jakiÂś numer.
-DzieĂą dobry. Z tej strony Ellie Grey. Mam koÂło siebie rannÂą klacz. ZostaÂła zraniona w tylnÂą lewÂą nogĂŞ. Czy mĂłgÂłby pan przyjechaĂŚ i zbadaĂŚ czy nic siĂŞ nie staÂło?-powiedziaÂła po chwili.
-Witam, gdzie znajduje siĂŞ klacz i czy moÂże jakoÂś chodziĂŚ?-spytaÂł pan
-Jakoœ chodziÌ mo¿e, ale czasami ma problemy. Zraniona zosta³a najprawdopodobniej no¿em jak¹œ godzinê temu.
-Rozumiem. Na jaki adres mam podjechaĂŚ?
-ProszĂŞ przyjechaĂŚ na najbliÂższÂą i tak wÂłaÂściwie jedynÂą stadninĂŞ w pobliÂżu miasta. Jest to jakieÂś 10 minut drogi.
-Aha, juÂż wiem ktĂłra. BĂŞdĂŞ za gĂłra 20 minut. ProszĂŞ nie przemĂŞczaĂŚ klaczy. Najlepiej, Âżeby zostaÂła tam gdzie jest.
-Dobrze, dziĂŞkujĂŞ. Do zobaczenia-i na tym skoĂączyÂła siĂŞ rozmowa. SchowaÂła telefon i poklepaÂła mnie delikatnie po szyi

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 13, 2012, 19:39:04 »

StanĂŞÂłyÂśmy przed stajniÂą. Layla zeszÂła z mego grzbietu i poklepaÂła po szyi.
- Na prawdê wspania³a przeja¿d¿ka. - mruknê³am sarkastycznie kiwaj¹c g³ow¹ i grzebi¹c kopytem w ziemi. Dziewczyna œci¹gnê³a ze mnie siod³o, zamieni³a uzdê na kantar i od³o¿y³a sprzêt obok boksu mnie sam¹ do niego wprowadzaj¹c. Niezadowolona kopnê³am ostro w drzwi boksu, co wywo³a³o wielki huk, i zaczê³am niespokojnie bo nim kr¹¿yÌ.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2012, 19:52:00 »

Po okoÂło 20 minutach przyszedÂł jakiÂś pan. Nie byÂł ubrany jak dotychczasowi ludzie, ktĂłrych widziaÂłam. PodszedÂł bliÂżej El i powiedziaÂł:
-Panna Grey?
-Tak, to ja.-odpowiedziaÂła
-Witam, jestem doktor Max Lenar. -uÂścisnĂŞli sobie dÂłonie, a potem podszedÂł do mnie. Gdy tylko byÂł w zasiĂŞgu mojego pyska uszczypnĂŞÂłam go. Ellie uspokoiÂła mnie, gdy doktor podszedÂł do mojej nogi. OdwiÂązaÂł owijki i swym doÂświadczonym wzrokiem popatrzyÂł na ranĂŞ.-Wyjdzie z tego, ale przez najbliÂższy miesiÂąc nie powinna zbyt duÂżo jeÂździĂŚ, a tym bardziej na teren.-powiedziaÂł
Twarz Ellie nagle z³agodnia³a. Tymczasem doktor podniós³ moj¹ tyln¹ nogê i bli¿ej siê temu przyjrza³. Rana by³a doœÌ g³êboka.
-Niech panna z ni¹ chwile zostanie. Pójdê po odpowiedni sprzêt.-doda³ i poszed³ kawa³ek dalej. Po chwili wróci³.-Musi mieÌ zmieniany opatrunek dwa razu dziennie co oko³o 12 godzin. Je¿eli jednak krwawienie nasili siê trzeba bêdzie zmieniaÌ czêœciej, ale lepiej skonsultowaÌ siê ze mn¹.-doda³ zawi¹zuj¹c mi coœ na nodze.-Za 3 dni proszê zadzwoniÌ i opowiedzieÌ czy coœ siê zmieni³o. Rana jest g³êboka, ale zaka¿enie siê nie wda³o, dziêki tej oto owijce-powiedzia³ i wskaza³ zakrwawion¹ owijkê.-Nied³ugo bêdzie znów biegaÌ galopem, ale czasami mo¿e odezwaÌ siê ból, ale nie powinno byÌ wiêkszych problemów w przysz³oœci.
-DziĂŞkujĂŞ panu serdecznie.
-Taka jest moja praca, któr¹ zawsze lubiê-odpowiedzia³ i uœmiechn¹³ siê.-Musze ju¿ lecieÌ. Proszê zadzwoniÌ w sprawie...Ja ma na imiê?-spyta³ niepewnie
-Tiara.
-Aha, tak. W sprawie Tiary.
-Dobrze. Do widzenia.
-Do widzenia.-odpowiedziaÂł i szybkim krokiem wyszedÂł, a Ellie wprowadziÂła mnie do boksu. PoÂżegnaÂła siĂŞ ze mnÂą i wyszÂła juÂż mniej spiĂŞta ze stajni.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 13, 2012, 19:52:35 »

PodeszÂłam bliÂżej Lucy i parsknĂŞÂłam, a Ellie zaÂś zanim wyszÂła powiedziaÂła do Layli:
-DziĂŞki za pomoc. DziĂŞki tobie Tiara nie ma zakaÂżenia. OczywiÂście jeszcze dziĂŞki Lucy. Owijki uchroniÂły jÂą przed zakaÂżeniem-

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 13, 2012, 20:44:57 »

- Nie ma za co. PracowaÂłam kilka lat jako asystentka weterynarza wiĂŞc co nieco mi siĂŞ wykuÂło w gÂłowie. - powiedziaÂła Layla uÂśmiechajÂąc siĂŞ lekko. Nadal nerwowo ÂłaziÂłam po boksie deptajÂąc sobie po piĂŞtach. Podkowy na moich przednich kopytach zaczĂŞÂły siĂŞ obluzowywaĂŚ. Gdy zadrapaÂłam sobie przez przypadek pĂŞcinĂŞ przedniej, prawej nogi trzasnĂŞÂłam niezadowolona jeszcze raz w drzwi boksu i stanĂŞÂłam pod ÂścianÂą. Wzrok wbiÂłam w ziemie, w ktĂłrej ryÂłam doÂłek kopytem. Nawet twarda posadzka mnie nie powstrzymaÂła.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Listopad 14, 2012, 14:16:08 »

-OdkupiĂŞ ci owijki. Twoje przecieÂż sÂą strasznie przesiÂąkniĂŞte krwiÂą.-powiedziaÂła ze skruchÂą, a ja patrzyÂłam z zarĂłwno zdziwieniem, jak i zaciekawieniem.

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 14, 2012, 17:26:59 »

- Nie trzeba, jakoÂś sobie poradzĂŞ. - powiedziaÂła Layla z uÂśmiechem i spojrzaÂła na mnie. MiaÂła pewne przeciwwskazania do tego, aby wypuÂściĂŚ mnie na padok i widaĂŚ byÂło to od razu, ale nie byÂłam pewna jakie to. MoÂże myÂślaÂła, Âże ucieknĂŞ. UÂśmiechnĂŞÂłam siĂŞ po koĂąsku. Mimo, Âże przebywaÂłyÂśmy ze sobÂą nie wiele czasu to jednak ta dziewczyna przejrzaÂła mnie na wylot. WiedziaÂła, Âże w boksie nie zrobiĂŞ sobie krzywdy mimo, Âże bĂŞdĂŞ zÂła, a z padoku ucieknĂŞ. Kopytem, ktĂłrym ryÂłam w ziemi zaczĂŞÂłam stukaĂŚ o posadzkĂŞ wytwarzajÂąc dudniÂący i szybko rozchodzÂący siĂŞ po stajni dÂźwiĂŞk.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Listopad 14, 2012, 17:58:27 »

Spojrza³am lekko podirytowana na klacz. Co jej odbi³o? Podesz³am bli¿ej wyjœcia i tryknê³am Ellie. Wiedzia³a, ¿e chce wyjœÌ na padok, ale odpowiedzia³a jedynie uœmiechem i pog³aska³a mnie po pysku.
-DziĂŞkujĂŞ.-powiedziaÂła

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 14, 2012, 19:41:11 »

W koùcu zanudzona po³o¿y³am siê w k¹cie boksu rozwalaj¹c siê jak tylko siê da³o. Na le¿¹co prze¿uwa³am sianko ze œció³ki boksu i stuka³am kopytem w posadzkê. Przewróci³am siê na grzbiet i stuknê³am o pó³œciankê z drewna, która oddziela³a mój boks od boksu Tiary. Ziewnê³am wydaj¹c z siebie niezadowolony pomruk i z powrotem przewróci³am siê na bok. Layla ci¹gle spogl¹da³a na mnie z wahaniem.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 14, 2012, 19:58:25 »

PrychaÂłam niezadowolona. Czemu Lucy musi tak haÂłasowaĂŚ?

Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

rankingstop mixblackcity kolospawalniczeswc gangnh marblevillestable