Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
Czy dotar³ do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Index
Szukaj
Zaloguj siê
:
Zima siê rozpoczê³a! Nasze forum jednak zostanie zielone, by¶cie nie zapomnieli, ¿e za jaki¶ czas przyjdzie kolorowa i ciep³a wiosna...
Stadnina Koni
>
Stajnie
>
Stajnia dla koni
>
Boksy
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Boksy (Przeczytany 12748 razy)
Delilora
Nowy koñ
Wiadomo¶ci: 33
Ave satan! >3
Odp: Boksy
«
Odpowiedz #45 :
Grudzieñ 07, 2012, 13:24:53 »
-
Ja nazywam siê Alice.
- wykrztusi³a niczym przedszkolak dziewczyna. By³a Polk± z krwi i ko¶ci, ale d³ugi pobyt w Danii zniszczy³ jej wyra¼n± i dok³adn± polsk± wymowê. Mówi³a jakby jej akcent by³ zmieszany z Polskim i Duñskim. U¶miechnê³a siê lekko, a jej b³êkitne oczy zawis³y na siwej klaczy. -
Jej imiê ¶wietnie pasuje do wygl±du.
- powiedzia³a gdy Ellie przedstawi³a jej swego wierzchowca. Szturchn±³em j± w ramie parskaj±c. Dziewczyna przenios³a ¶lepia wbijaj±c je w moje ciemne ocêta i przybli¿y³a g³owê do chrap d³onie podk³adaj±c pod mój pysk. -
Delilora szatanem?
- u¶miechnê³a siê jeszcze szerzej -
Mo¿e... ale nie dla mnie.
- doda³a szeptem odsuwaj±c siê nieco ode mnie. 'Ale jak chcesz ostr± jazdê, to zapraszam' - dokoñczy³em w my¶lach s³owa Alice. Gdyby nie to, ¿e to ONA tu by³a to ju¿ bym dawno spacerowa³ po stajni zamiast grzecznie siedzieæ w miejscu. Ale nawet przy niej stanie i gapienie siê nie by³o do mnie podobne. Przenosi³em ciê¿ar z nogi na noge postukuj±c przy tym g³o¶no.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
Wiadomo¶ci: 109
«
Odpowiedz #46 :
Grudzieñ 07, 2012, 20:12:19 »
Prychnê³am g³o¶no z zadowolenia. Po³o¿y³am swój ³eb na ramieniu El. Pog³aska³a mnie po chrapach i doda³a
-Obie klacze, Lucy i Tiara zaczê³y przy nim wariowaæ. Zacz±³ on, a potem nie poznawa³am swojej klaczy.
Delilora
Nowy koñ
Ave satan! >3
«
Odpowiedz #47 :
Grudzieñ 07, 2012, 23:14:14 »
-
Urok osobisty.
- powiedzia³a Alice u¶miechaj±c siê jeszcze szerzej. Podarowa³a mi jeszcze jedno jab³ko i opu¶ci³a boks z trudem zapobiegaj±c mojemu wyj¶ciu. Z jej oczu widaæ by³o, ¿e jest podekscytowana. Nie mog³a siê doczekaæ ponownego utwierdzenia siê w siodle. Z kieszeni wyci±gnê³a telefon z trudem odrywaj±c wzrok ode mnie przeciskaj±cego ³eb przez kraty. Spojrza³a na wy¶wietlacz urz±dzenia po czym upewniaj±c siê o godzinie wbi³a ¶lepia w szparê miêdzy drzwiami stajni. S³oñce ju¿ niemal zniknê³o za widnokrêgiem. Westchnê³a chowaj±c telefon z powrotem do kieszeni. Odszed³em kawa³ek od krat i stan±³em dêba na tyle wysoko, na ile pozwala³ mi sufit. Lekko wymachiwa³em przednimi nogami r¿±c dono¶nie, ale widz±c karc±cy wzrok Alice opad³em z powrotem na ¶ció³kê opuszczaj±c ³eb. Gdy moja g³owa znajdowa³a siê nisko ujrza³em pod ¿³obem ma³y sto¿ek siana. Skubn±³em nieco i prze¿uwaj±c such± trawê wróci³em do krat boksu.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #48 :
Grudzieñ 08, 2012, 18:13:25 »
Parsknê³am g³o¶no domagaj±c siê smako³yka. Ellie z lito¶ci chyba da³a mi marchewkê. Prze¿uwa³am j±, a El korzystaj±c z chwili spokoju powiedzia³a:
-To chyba jedyny sposób by j± uspokoiæ...
Delilora
Nowy koñ
Ave satan! >3
«
Odpowiedz #49 :
Grudzieñ 08, 2012, 19:40:33 »
-
Przyzwyczaj± siê.
- powiedzia³a od niechcenia dziewczyna. Przez chwilê zastanawia³a siê nad czym¶ wzrok têpo wbijaj±c w ziemie po czym nie unosz±c g³wy zapyta³a: -
Jest tutaj pokój socjalny?
- najwidoczniej chcia³a ju¿ wiedzieæ czy bêdzie musia³a siê przebieraæ w domu czy tutaj. Widaæ by³o, ¿e przygotowuje siê do pierwszej jazdy. Jej
. Parskn±³em stukaj±c kopytem w ziemiê.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #50 :
Grudzieñ 08, 2012, 20:51:33 »
-Siodlarnia jest zaraz obok, je¿eli o to pytasz.-powiedzia³a spokojnie.
Delilora
Nowy koñ
Ave satan! >3
«
Odpowiedz #51 :
Grudzieñ 09, 2012, 02:41:32 »
-
To te¿ mo¿e byæ...
- powiedzia³a niby to spokojnie, ale jej wzrok na krótk± sekundê z przyjemnego sta³ siê kpi±cy. Przeci±gnê³a siê, poprawi³a nausznicê zgrabnym ruchem odgarniaj±c przy tym kruczoczarne w³osy za ucho i jeszcze raz poklepa³a mnie po pysku. Docisnê³a sznurowad³a w glanach i ruszy³a ku drzwiom z rêkoma w kieszeniach. -
To ja was opuszczam...
- powiedzia³a przelotnie spogl±daj±c na dziewczyny, a zw³aszcza zwracaj±c uwagê na t± cich± myszkê, która nie odezwa³a siê ani s³owem. Wysz³a i nieco dr¿±c z zimna ruszy³a w stronê swego domu. Mimo szkurzanej kurtki wieczorne zimno dokucza³o jej jakby wpad³a do lodowatej wody. Przy ka¿dym oddechu z jej bladych, delikatnych ust wydobywa³a siê mgie³ka znikaj±ca równie szybko jak jej ciep³o. Zapiê³a kurtkê pod brodê i zniknê³a za budynkami. Do koñca przygl±da³em siê przez szparê w drzwiach jak odchodzi, a gdy tylko uciek³a mi z oczu strzeli³em barana parskaj±c i w³a¿±c na ¶cianê boksu. Potupta³em chwile w kó³ko po czym z powrotem podszed³em do drzwi boksu wychylaj±c przezeñ ³eb i podgryzaj±c metalowe zamkniêcie.
Lucy
Koñ
Wiadomo¶ci: 59
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #52 :
Grudzieñ 09, 2012, 18:28:35 »
Skoro Layla nie by³a pytana to po kiego mia³a mówiæ? Nadal napinaj±c miê¶nie stanê³am w drzwiach boksu leciutko kiwaj±c g³ow±. Mój ogon porusza³ siê w t± i we w t± uniesiony wysoko.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #53 :
Grudzieñ 10, 2012, 17:02:57 »
Dumnie stanê³am. Napiê³am miê¶nie, a uszy wysoko postawi³am. Prychnê³am dono¶nie i tryknê³am ³bem El. Ona z kolei zniecierpliwiona popatrzy³a na mnie.
-Widzê, ¿e masz za du¿o niespo¿ytej energii.-powiedzia³a i wysz³a ze stajni
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #54 :
Grudzieñ 10, 2012, 17:09:58 »
Ellie wesz³a z powrotem do stajni, a potem wesz³a do mojego boksu. Za³o¿y³a mi kantar i wyprowadzi³a, wcze¶niej jeszcze mówi±c
-Idê z ni± na padok. Im d³u¿ej przebywa z tym ogierem, tym dostaje wiêcej energii.- i wysz³a chêtnie, lecz ja z kaprysem.
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #55 :
Grudzieñ 10, 2012, 23:44:23 »
Layla przesta³a siê opieraæ o ¶cianê, podesz³a do mojego boksu i pog³aska³a po g³owie przez kraty po czym wysz³a. Wiedzia³am dobrze, ¿e dopóki nie bêdê spokojna to na padok nie trafiê. Stanê³am dêba i zaczê³am gry¼æ kraty boksu.
Delilora
Nowy koñ
Ave satan! >3
«
Odpowiedz #56 :
Grudzieñ 10, 2012, 23:51:47 »
Do stajni wkroczy³ starszy mê¿czyzna, ten sam co pomaga³ w moim wyprowadzeniu z naczepy po przyje¼dzie. W rêce mia³ mój kantar z silnym uwi±zem i ciemnoniebiesk± derkê. By³em stworzeniem ciep³olubnym wiêc derka musi byæ! Otworzy³ mój boks z trudem odpychaj±c mnie od drzwi. Zamkn±³ go szybko zapobiegaj±c ucieczce. Za³o¿y³ kantar i derkê ze sporym wysi³kiem bo krêci³em siê jak zarobaczywiony. Strzela³em ma³e baranki i mini dêby zarzucaj±c g³ow± i ogonem uderzaj±c o swoje boki. Gdy w koñcu siê upora³ z tym zadaniem wyprowadzi³ mnie ze stajni. Przy boksie kasztanki stan±³em wielkiego dêba wymachuj±c nogami, ale po chwili mê¿czyzna ¶ci±gn±³ mnie na ziemie. Jako¶ uda³o mu siê wyprowadziæ mnie na padok.
[zt]
Delilora
Nowy koñ
Ave satan! >3
«
Odpowiedz #57 :
Grudzieñ 16, 2012, 19:41:27 »
Mê¿czyzna otworzy³ drzwi stajni, przed którymi sta³em i wpu¶ci³ do ciep³ego wnêtrza. Nie orientuj±c siê tak dobrze, gdzie znajdowa³ siê mój boks stan±³em na ¶rodku zmarzniêty i dr¿±cy. Facet otworzy³ boks i samowolnie wbieg³em do niego wciskaj±c siê w najcieplejszy k±t. D³ugo zabra³o mu ¶ci±ganie mi derki. Przygryza³em go, zarzuca³em ³bem i wierzga³em byleby by³o mi cieplej, no ale trudno. Zostawi³ mnie samego dok³adnie zamykaj±c boks i drzwi stajni. Spu¶ci³em ³eb i przymkn±³em oczy prze¿uwaj±c s³omê, która le¿a³a pod ¿³obem.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #58 :
Grudzieñ 17, 2012, 16:49:42 »
Wpuszczona jeszcze przed ogierem do boksu spojrza³am na niego. Prychnê³am i odwróci³am siê do niego ty³em. Nic nie robi³am, tylko siê trochê zdrzemnê³am.
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #59 :
Grudzieñ 17, 2012, 18:53:42 »
Z entuzjazmem powita³am ogiera staj±c dêba i zarzucaj±c ³bem. Rozdê³am chrapy wychylaj±c ³eb przez drzwi boksu i przygryzaj±c kraty. Ciemnobr±zowe, ciekawskie oczy przenosi³am to na Tiarê, to na hanowera.
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »