Strony: 1 [2] 3 4 5   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Boksy  (Przeczytany 12749 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 09, 2012, 19:14:56 »

-Zaraz wracam. Masz byæ grzeczna.-powiedzia³a i posz³a szybko do siodlarni.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 09, 2012, 19:17:40 »

Przysz³a i za³o¿y³a og³owie. Kilka razy j± uszczyp³am, a raz wyplu³am wêdzid³o. Po jakim¶ czasie droczenia siê sta³am gotowa do jazdy. Wesz³a spokojnie na mnie i czeka³a na Laylie

Lucy
Koñ
**

Wiadomo¶ci: 59

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Listopad 09, 2012, 19:19:24 »

Zosta³am ustawiona przed stajnie przez Layle, która po chwili by³a juz na moim grzbiecie gotowa do jazdy. Pewne by³o, ¿e za nic w ¶wiecie nie moge i¶æ za Tiar± z uwagi mego charakteru typowego dla wy¶cigowca wiêc od razu stanê³am z przodu.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 09, 2012, 19:24:32 »

-No to jedziemy!-powiedzia³a Ellie, a ja ruszy³am galopem.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 09, 2012, 19:29:46 »

Bez wiêkszego oszczêdzania mego je¼d¼ca pu¶ci³am siê cwa³em w przód bez wiêkszych problemów wyprzedzaj±c Tiarê.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Listopad 13, 2012, 19:19:59 »

El wesz³a do stajni i zostawi³a mnie. Nawet nie przywi±zywa³a, bo wiedzia³a, ¿e i tak nigdzie nie ucieknê. Wyjê³a telefon z kieszeni i wybra³a jaki¶ numer.
-Dzieñ dobry. Z tej strony Ellie Grey. Mam ko³o siebie rann± klacz. Zosta³a zraniona w tyln± lew± nogê. Czy móg³by pan przyjechaæ i zbadaæ czy nic siê nie sta³o?-powiedzia³a po chwili.
-Witam, gdzie znajduje siê klacz i czy mo¿e jako¶ chodziæ?-spyta³ pan
-Jako¶ chodziæ mo¿e, ale czasami ma problemy. Zraniona zosta³a najprawdopodobniej no¿em jak±¶ godzinê temu.
-Rozumiem. Na jaki adres mam podjechaæ?
-Proszê przyjechaæ na najbli¿sz± i tak w³a¶ciwie jedyn± stadninê w pobli¿u miasta. Jest to jakie¶ 10 minut drogi.
-Aha, ju¿ wiem która. Bêdê za góra 20 minut. Proszê nie przemêczaæ klaczy. Najlepiej, ¿eby zosta³a tam gdzie jest.
-Dobrze, dziêkujê. Do zobaczenia-i na tym skoñczy³a siê rozmowa. Schowa³a telefon i poklepa³a mnie delikatnie po szyi

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 13, 2012, 19:39:04 »

Stanê³y¶my przed stajni±. Layla zesz³a z mego grzbietu i poklepa³a po szyi.
- Na prawdê wspania³a przeja¿d¿ka. - mruknê³am sarkastycznie kiwaj±c g³ow± i grzebi±c kopytem w ziemi. Dziewczyna ¶ci±gnê³a ze mnie siod³o, zamieni³a uzdê na kantar i od³o¿y³a sprzêt obok boksu mnie sam± do niego wprowadzaj±c. Niezadowolona kopnê³am ostro w drzwi boksu, co wywo³a³o wielki huk, i zaczê³am niespokojnie bo nim kr±¿yæ.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2012, 19:52:00 »

Po oko³o 20 minutach przyszed³ jaki¶ pan. Nie by³ ubrany jak dotychczasowi ludzie, których widzia³am. Podszed³ bli¿ej El i powiedzia³:
-Panna Grey?
-Tak, to ja.-odpowiedzia³a
-Witam, jestem doktor Max Lenar. -u¶cisnêli sobie d³onie, a potem podszed³ do mnie. Gdy tylko by³ w zasiêgu mojego pyska uszczypnê³am go. Ellie uspokoi³a mnie, gdy doktor podszed³ do mojej nogi. Odwi±za³ owijki i swym do¶wiadczonym wzrokiem popatrzy³ na ranê.-Wyjdzie z tego, ale przez najbli¿szy miesi±c nie powinna zbyt du¿o je¼dziæ, a tym bardziej na teren.-powiedzia³
Twarz Ellie nagle z³agodnia³a. Tymczasem doktor podniós³ moj± tyln± nogê i bli¿ej siê temu przyjrza³. Rana by³a do¶æ g³êboka.
-Niech panna z ni± chwile zostanie. Pójdê po odpowiedni sprzêt.-doda³ i poszed³ kawa³ek dalej. Po chwili wróci³.-Musi mieæ zmieniany opatrunek dwa razu dziennie co oko³o 12 godzin. Je¿eli jednak krwawienie nasili siê trzeba bêdzie zmieniaæ czê¶ciej, ale lepiej skonsultowaæ siê ze mn±.-doda³ zawi±zuj±c mi co¶ na nodze.-Za 3 dni proszê zadzwoniæ i opowiedzieæ czy co¶ siê zmieni³o. Rana jest g³êboka, ale zaka¿enie siê nie wda³o, dziêki tej oto owijce-powiedzia³ i wskaza³ zakrwawion± owijkê.-Nied³ugo bêdzie znów biegaæ galopem, ale czasami mo¿e odezwaæ siê ból, ale nie powinno byæ wiêkszych problemów w przysz³o¶ci.
-Dziêkujê panu serdecznie.
-Taka jest moja praca, któr± zawsze lubiê-odpowiedzia³ i u¶miechn±³ siê.-Musze ju¿ lecieæ. Proszê zadzwoniæ w sprawie...Ja ma na imiê?-spyta³ niepewnie
-Tiara.
-Aha, tak. W sprawie Tiary.
-Dobrze. Do widzenia.
-Do widzenia.-odpowiedzia³ i szybkim krokiem wyszed³, a Ellie wprowadzi³a mnie do boksu. Po¿egna³a siê ze mn± i wysz³a ju¿ mniej spiêta ze stajni.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 13, 2012, 19:52:35 »

Podesz³am bli¿ej Lucy i parsknê³am, a Ellie za¶ zanim wysz³a powiedzia³a do Layli:
-Dziêki za pomoc. Dziêki tobie Tiara nie ma zaka¿enia. Oczywi¶cie jeszcze dziêki Lucy. Owijki uchroni³y j± przed zaka¿eniem-

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 13, 2012, 20:44:57 »

- Nie ma za co. Pracowa³am kilka lat jako asystentka weterynarza wiêc co nieco mi siê wyku³o w g³owie. - powiedzia³a Layla u¶miechaj±c siê lekko. Nadal nerwowo ³azi³am po boksie deptaj±c sobie po piêtach. Podkowy na moich przednich kopytach zaczê³y siê obluzowywaæ. Gdy zadrapa³am sobie przez przypadek pêcinê przedniej, prawej nogi trzasnê³am niezadowolona jeszcze raz w drzwi boksu i stanê³am pod ¶cian±. Wzrok wbi³am w ziemie, w której ry³am do³ek kopytem. Nawet twarda posadzka mnie nie powstrzyma³a.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Listopad 14, 2012, 14:16:08 »

-Odkupiê ci owijki. Twoje przecie¿ s± strasznie przesi±kniête krwi±.-powiedzia³a ze skruch±, a ja patrzy³am z zarówno zdziwieniem, jak i zaciekawieniem.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 14, 2012, 17:26:59 »

- Nie trzeba, jako¶ sobie poradzê. - powiedzia³a Layla z u¶miechem i spojrza³a na mnie. Mia³a pewne przeciwwskazania do tego, aby wypu¶ciæ mnie na padok i widaæ by³o to od razu, ale nie by³am pewna jakie to. Mo¿e my¶la³a, ¿e ucieknê. U¶miechnê³am siê po koñsku. Mimo, ¿e przebywa³y¶my ze sob± nie wiele czasu to jednak ta dziewczyna przejrza³a mnie na wylot. Wiedzia³a, ¿e w boksie nie zrobiê sobie krzywdy mimo, ¿e bêdê z³a, a z padoku ucieknê. Kopytem, którym ry³am w ziemi zaczê³am stukaæ o posadzkê wytwarzaj±c dudni±cy i szybko rozchodz±cy siê po stajni d¼wiêk.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Listopad 14, 2012, 17:58:27 »

Spojrza³am lekko podirytowana na klacz. Co jej odbi³o? Podesz³am bli¿ej wyj¶cia i tryknê³am Ellie. Wiedzia³a, ¿e chce wyj¶æ na padok, ale odpowiedzia³a jedynie u¶miechem i pog³aska³a mnie po pysku.
-Dziêkujê.-powiedzia³a

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 14, 2012, 19:41:11 »

W koñcu zanudzona po³o¿y³am siê w k±cie boksu rozwalaj±c siê jak tylko siê da³o. Na le¿±co prze¿uwa³am sianko ze ¶ció³ki boksu i stuka³am kopytem w posadzkê. Przewróci³am siê na grzbiet i stuknê³am o pó³¶ciankê z drewna, która oddziela³a mój boks od boksu Tiary. Ziewnê³am wydaj±c z siebie niezadowolony pomruk i z powrotem przewróci³am siê na bok. Layla ci±gle spogl±da³a na mnie z wahaniem.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 14, 2012, 19:58:25 »

Prycha³am niezadowolona. Czemu Lucy musi tak ha³asowaæ?

Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

improwicze gangnh marblevillestable czarownik mixblackcity