Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
Czy dotar³ do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Index
Szukaj
Zaloguj siê
:
Zima siê rozpoczê³a! Nasze forum jednak zostanie zielone, by¶cie nie zapomnieli, ¿e za jaki¶ czas przyjdzie kolorowa i ciep³a wiosna...
Stadnina Koni
>
Stajnie
>
Stajnia dla koni
>
Boksy
Strony: [
1
]
2
3
...
5
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Boksy (Przeczytany 12746 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
Wiadomo¶ci: 109
Boksy
«
:
Listopad 05, 2012, 20:49:58 »
Ka¿dy koñ ma swój boks. Dla nikogo nie zabraknie.
«
Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:08:47 wys³ane przez Tiara
»
Lucy
Koñ
Wiadomo¶ci: 59
All your love is a lie.
Odp: Boksy
«
Odpowiedz #1 :
Listopad 07, 2012, 15:02:17 »
Zosta³am przywieziona przed stajnie w przyczepie, która by³a doczepiona do czarnej terenówki. Z samochody wysiad³a dziewczyna i wesz³a do przyczepy, aby po chwili wyprowadziæ mnie na powietrze. Z³ote promienie porannego s³oñca o¶wietla³y m± b³yszcz±c± kasztanow± sier¶æ. Kobieta z przewspania³ym u¶miechem wprowadzi³a mnie do stajni i wzrokiem wyszuka³a boks z napisem "Lucy". Mój pe³ny gracji chód jednak by³ niepotrzebny. W stajni nie by³o ¿adnych koni. Mimo tego nie zrezygnowa³am z tego. Na moich chudych i umiê¶nionych nogach, nieco powy¿ej kopyta, znajdowa³y siê ochraniacze, które chroni³y cenny dobytek, który pozwala³ mi wygrywaæ, przed urazami. Przed wej¶ciem do mego boksu strzeli³am baranka r¿±c weso³o. Dziewczyna, która jak ju¿ wiedzia³am zwa³a siê Layla, wprowadzi³a mnie do boksu i ¶ci±gnê³a kantar wieszaj±c go na przygotowany ju¿ do tego wieszak. Dok³adnie zamknê³a boks, na po¿egnanie pog³aska³a mnie delikatnie po smuk³ym pysku i wysz³a. Zosta³am sama ciesz±c siê cisz±. Po tak d³ugiej podró¿y z Ameryki, to samolotem, to w przyczepie, musia³am odpocz±æ. Stanê³am przy drzwiach do boksu ³eb wystawiaj±c poza kraty i ciemnobr±zowymi ¶lepiami wodz±c po stajni.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #2 :
Listopad 07, 2012, 16:04:46 »
Sz³am prowadzona przez Ellie ¶rodkiem stajni. Spokojnie wesz³am do boksu, a gdy zobaczy³am now± kole¿ankê zar¿a³am, lecz dziewczyna nie pozwoli³a mi stan±æ. Okaza³o siê, ¿e klacz ma swój boks obok mojego. Nastolatka szczelnie domknê³a mój boks, a ja podesz³am do oddzielaj±cej nas kraty. Prychnê³am i zaczeka³am na reakcjê.
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #3 :
Listopad 07, 2012, 19:50:09 »
Widz±c klacz unios³am ³eb i ciemnobr±zowymi, bystrymi oczyma ¶ledzi³am ka¿dy jej ruch. Podesz³am do krat dziel±cych mój boks i nieznanego konia i przy³o¿y³am chrapy do nich wydychaj±c g³o¶no powietrze. Parsknê³am wyci±gaj±c ³abêdzi± szyjê lecz nadal trzymaj±c pysk przy kratach. W Ameryce w³a¶nie tak wita³y siê konie - poprzez dotkniêcie siê pyskiem. Nie mia³am co siê bardziej staraæ bo to nie ogier, a mia³am du¿e zainteresowanie p³ci± przeciwn±. Nic dziwnego, mog³am siê ju¿ ¼rebiæ. No ale jako¶ nie by³o okazji.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #4 :
Listopad 07, 2012, 20:50:59 »
Zna³am zwyczaje niektórych krajów. Dotknê³a pyskiem pysk klaczy. Zadowolona z nowej znajomo¶ci parsknê³am g³o¶no na przywitanie. Po pewnym czasie Ellie wesz³a i przywi±za³a mi kantar. Pos³usznie wysz³am z boksu, chocia¿ z niechêci±. Swym delikatnym g³osem dziewczyna zachêca³a mnie do przej¶cia dalej.
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #5 :
Listopad 07, 2012, 22:18:33 »
Zar¿a³am i pokiwa³am g³ow± na znak po¿egnania po czym stanê³am przy tylnej ¶cianie boksu opieraj±c o ni± g³owê. Usnê³am. Obudzi³am siê w pe³ni wypoczêta i pe³na energii. Rozejrza³am siê po stajni. Tiary nadal nie by³o. Po kilku minutach bezczynnego stania ujrza³am Layle wchodz±c± do stajni. Strzeli³am baranka z miejsca i dwoma krokami galopu niemal¿e wpad³am na drzwi od boksu. Dziewczyna z u¶miechem chwyci³a mój kantar oraz uprz±¿ po czym otworzy³a mój boks zak³adaj±c mi kantarek na g³owê.
-
Dzieñ dobry, moja maleñka...
- powiedzia³a przywi±zuj±c mnie do krat boksu. Zaczê³a czy¶ciæ m± piêkn± kasztanow± sier¶æ i zadbane kopyta. Palcami rozczesa³a grzywê i ogon i podmieni³a uprz±¿ na lon¿e. Wyprowadzi³a mnie ze stajni. Wychodz±c strzeli³am jeszcze jednego baranka i skubnê³am Laylê w ramiê >3
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #6 :
Listopad 08, 2012, 19:52:00 »
Layla wyprowadzi³± mnie, zadowolon± i rozruszan±, do boksu po czym da³a mi przes³odkie jab³uszko i wysz³a. Po zjedzeniu smacznego owocu od razu rzuci³am siê do ¿³obu z wod±, a gdy zaspokoi³am pragnienie do owsa. Najedzona podesz³am do bramki boksu i wystawi³am przez ni± ³eb.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #7 :
Listopad 09, 2012, 16:45:12 »
Spokojnie wesz³am do boksu. Nie mia³am nawet zamiaru nic robiæ, ale jednak pokusa uszczypniêcia jej by³a za mocna. Gdy tylko nadarzy³a siê okazja szczypnê³am j±, ale ona nic nie zrobi³a. Po¿egna³a siê ze mn±, a ja popatrzy³am z zawodem na ni±
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #8 :
Listopad 09, 2012, 16:50:50 »
Spojrza³am na Tiarê kiwaj±c g³ow± na powitanie. Wyci±gnê³am ³eb za Ellie, ale nie zd±¿y³amj± obw±chaæ poniewa¿ dziewczyna wysz³a. Niezbyt zadowolona zaczê³am kr±¿yæ po boksie.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #9 :
Listopad 09, 2012, 18:08:26 »
Podesz³am o kraty dziel±cej mnie z klacz± i parsknê³am.
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #10 :
Listopad 09, 2012, 18:57:40 »
Odwzajemni³a parskniêcie. Do stajni wesz³a Layla. Lucy od razu rzuci³a siê do bramy boksu wyci±gaj±c swój ³eb. Gdy dziewczyna bra³a jej kantar i uwi±z ta skuba³a j± w ramiê. Layla wesz³a do boksu kasztanki i za³o¿y³a jej kantar na g³owê po czym uwi±za³a na zewn±trz boksu. Zaczê³a j± powolutku czy¶ciæ.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #11 :
Listopad 09, 2012, 19:01:31 »
Ellie spokojnie wesz³a ze sprzêtem. Przywita³a siê g³osem zak³adaj±c mi kantar i wyprowadzaj±c z boksu. Wysz³a na dwór i zobaczy³a Leylie.
-Hej, jestem Ellie, a to mój koñ Tiara. -powiedzia³a u¶miechaj±c siê. Przywi±za³a mnie i zaczê³am mnie czy¶ciæ.
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #12 :
Listopad 09, 2012, 19:05:28 »
- Dzieñ dobry. Jestem Layla, a to jest Lucy... - powiedzia³a dziewczyna czyszcz±ca moj± sier¶æ. - Wybierasz siê na przeja¿d¿kê? - zapyta³a.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ
«
Odpowiedz #13 :
Listopad 09, 2012, 19:10:06 »
-Z mi³± chêci±.-odpowiedzia³a, po czym doda³a-Mo¿e do lasu?
Lucy
Koñ
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #14 :
Listopad 09, 2012, 19:11:30 »
- Chêtnie. - powiedzia³a odk³adaj±c przedmioty do czyszczenia. Chwyci³a za uwi±z i zabra³a mnie do siodlarni.
[zt]
Strony: [
1
]
2
3
...
5
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »