Strony: 1 [2]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Las  (Przeczytany 7305 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 11, 2012, 01:09:27 »

Le¿a³am niespokojnie oddychaj±c. Czu³am, ¿e ogrania mnie ciemno¶æ. Ostatnie co widzia³am to mê¿czyzn z grub± lin± i z³owieszczym u¶miechem. Zaczê³am odzyskiwaæ przytomno¶æ i zar¿a³am przeci±gle. Chcia³am siê ruszyæ, ale nie mog³am. Zar¿a³am ponownie, albo mo¿e spróbowa³am. W tym czasie Ellie stanê³a cicho ko³o mnie. Oczy jej by³y pe³ne ³ez i przera¿enia. Próbowa³a mnie uspokoiæ, ale tamci ¼li mê¿czy¼ni byli bardzo blisko.

Lucy
Koñ
**

Wiadomo¶ci: 59

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 11, 2012, 01:13:38 »

- Konie nie trac± przytomno¶ci ot tak sobie. Ona nie mo¿e te¿ tak le¿eæ bo dozna urazów wewnêtrznych. Musimy znale¼æ przyczynê tego i j± podnie¶æ. - powiedzia³a Layla, ale gdyby by³o to takie prosto. Zbyt wiele napatrzy³am siê na urazy, a nawet na ¶mieræ na torze ¿eby teraz przejmowaæ siê jako¶ strasznie takim wypadkiem, ale nie mo¿na by³o powiedzieæ, ¿e nie by³am zainteresowana. Krêci³am siê niespokojnie grzbi±c kopytami w ziemi. Nic nie mog³am zrobiæ wiêc zda³am siê na inteligencje ludzi.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Listopad 11, 2012, 01:19:07 »

Poczu³am luz w nogach, wiêc chcia³am wstaæ. Domy¶li³am siê, ¿e wcze¶niej mia³am skrêpowane kopyta, a potem Ellie musia³a przeci±æ liny. Wtem poczu³am ból w nodze. Próbowa³am i¶æ, ale co¶ mi nie wychodzi³o. Znów siê zachwia³am. Sta³am na trzech kopytach i my¶la³am co robiæ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 14:17:53 wys³ane przez Tiara » Zapisane

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 12, 2012, 19:28:38 »

Layla podesz³a do mnie i ¶ci±gnê³a owijki z moich nóg.
- Nich no ju¿ stracê. - wymrucza³a cichutko, s³abym g³osem pod nosem i owinê³a bia³e owijki wokó³ ran Tiary. Momentalnie owijki nasi±knê³y krwi±. Wyci±gnê³a telefon z kieszeni, wybra³a jaki¶ numer i przy³o¿y³a go do uszu. Us³ysza³am jakby brzêczenie, a potem pikniêcie. Dziewczyna schowa³a telefon z powrotem do kieszeni podesz³a do Tiary i delikatnie ¶ci±gnê³a jej siod³o.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 13, 2012, 14:21:26 »

Ellie pomaga³a w Layli. ¦ci±gnê³y powoli siod³o, a ja spróbowa³am i¶æ. Nagle us³ysza³am ciche kroki i spróbowa³am ostrzec dziewczyny. Ellie spostrzeg³a moje zaniepokojenie i domy¶li³a siê, ¿e id± k³usownicy. Uklêk³a, a za sob± poci±gnê³a Layle. Ja posz³am najszybciej jak mog³am i ukry³am siê w krzakach. Podesz³am cicho do Ellie.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Listopad 13, 2012, 16:06:28 »

Sta³am zamiataj±c ogonem i nie bardzo przejmuj±c siê zagro¿eniem. K³usownicy nie zastrzel± osiod³anego konia. Spojrza³am na Tiare. No bardzo ciekawa jestem dlaczego to zamiast uciec to j± zranili. Parsknê³am i podesz³am do niewielkiego ¼róde³ka przep³ywaj±cego przez las. Napi³am siê nieco wody i podesz³am do Layli tr±caj±c j± nosem. Chcia³am ju¿ pój¶æ gdzie indziej, pobiegaæ trochê. Dziewczyna jednak z³apa³a mnie za wodze i wci±gnê³a g³êbiej w zaro¶la. Wierzgnê³am niezadowolona.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 13, 2012, 16:10:31 »

Ellie z³apa³a mnie i cicho poprowadzi³a mnie w g³±b lasu. Gdy oddali³a siê do¶æ daleko stanê³a i obejrza³a bli¿ej moj± nogê. Owijki by³y ca³e przesi±kniête krwi±. Sta³am i rozgl±da³am siê niespokojnie. A gdzie Lucy?

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2012, 16:17:22 »

'Jak nie, to nie. Sama pójdê' - pomy¶la³am i szarpnê³am mocno g³ow± wyrywaj±c siê z r±k Layli. Posz³am cichym i lekkim krokiem w stronê, z której przyszli¶my. Dziewczyna upewni³a siê, ¿e w pobli¿u nie s³ychaæ ¿adnych niebezpiecznych d¼wiêków i podbieg³a do mnie. Mimo tego, ¿e ci±gle by³am w ruchu jako¶ wdrapa³a siê na mój grzbiet. Poci±gnê³a ostro za wodze, abym zawróci³a. Mo¿e i normalny koñ jest na tyle pos³uszny, aby daæ siê poprowadziæ je¼d¼cowi, ale ja nie jestem grzeczn± dziewczynk±. Stanê³am dêba w celu protestu przez co Layla omal nie przywali³a g³ow± w ga³±¼ drzewa. Mimo moich starañ dziewczyna jednak nie zrezygnowa³a. Uparte te cz³owieki s±. Poci±gnê³a mnie mocno i w koñcu polaz³am w stronê Tiary. Wzrok mia³am nape³niony gro¼bom. Nie lubi³am jak ktokolwiek mi siê sprzeciwia³.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 13, 2012, 16:23:14 »

Ellie postanowi³a powoli ruszyæ. Wiedzia³a przecie¿, ¿e Lucy i Layla mog± szybciej i¶æ. Prowadzi³am w stronê ¶cie¿ki. Po jakim¶ czasie wyszli¶my na ¶cie¿kê, a tam zaczekali¶my na Lucy i Laylê

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 13, 2012, 16:28:44 »

Layla by³a dosyæ zestresowana. Na tyle, ¿e teraz w ogóle jej nie czu³am. Siedzia³a sztywno jak s³up nie wczuwaj±c siê w mój ruch. ¦cisnê³a mnie ³ydkami jednocze¶nie ci±gn±c za wodze. Wierzgnê³am u¶wiadamiaj±c jej co robi i powolnym k³usem podbieg³am do Tiary i Ellie.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Listopad 13, 2012, 16:43:01 »

Ellie rozgl±da³a siê za Layl± i Lucy. Sta³am na trzech kopytach, a Ellie pomaga³a mi zachowaæ równowagê.

Sorki, muszê na razie koñczyæ. Pó¼niej najprawdopodobniej wejdê.
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2012, 16:44:38 wys³ane przez Tiara » Zapisane

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 13, 2012, 16:51:09 »

Stanê³am bok Tiary ³ypi±c wokó³ niezadowolonymi oczyma i grzebi±c kopytem w ziemi. Layla jeszcze chwilê by³a spiêta, ale potem wiedz±c ju¿, ¿e nie ma niebezpieczeñstwa wrêcz "rozp³ynê³a" siê w siodle. Tak by³o o wiele lepiej.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Listopad 13, 2012, 18:13:41 »

-Idziemy?-spyta³a nadal trochê zaniepokojona.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 13, 2012, 19:01:37 »

Layla pokiwa³a g³ow± nie wyduszaj±c z siebie ani s³owa. Z³apa³a pewniej wodze i strzemiona po czym wprowadzi³a mnie ku ¶cie¿ce. Ruszyli¶my w stronê stajni co jeszcze bardziej mnie poddenerwowa³o. Kiwa³am g³ow±, pochyla³am j± ci±gn±c dziewczynê do przodu, wierzga³am, szura³am po ziemi i robi³am ró¿ne inne dziwactwa byleby ukazaæ swoje niezadowolenie. Mia³am nawet zamiar postrzelac kilka baranków, ale bior±c pod uwagê id±c± za mn± Tiarê zrezygnowa³am.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 13, 2012, 19:08:32 »

Lekko poci±gnê³a mnie za sob±. Sz³am bez oporów w stronê stajni. Po chwili wysz³y¶my z lasu.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kolospawalniczeswc rankingstop gangnh mixblackcity czarownik