Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Las  (Przeczytany 7414 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 11, 2012, 01:09:27 »

Le¿a³am niespokojnie oddychaj¹c. Czu³am, ¿e ogrania mnie ciemnoœÌ. Ostatnie co widzia³am to mê¿czyzn z grub¹ lin¹ i z³owieszczym uœmiechem. Zaczê³am odzyskiwaÌ przytomnoœÌ i zar¿a³am przeci¹gle. Chcia³am siê ruszyÌ, ale nie mog³am. Zar¿a³am ponownie, albo mo¿e spróbowa³am. W tym czasie Ellie stanê³a cicho ko³o mnie. Oczy jej by³y pe³ne ³ez i przera¿enia. Próbowa³a mnie uspokoiÌ, ale tamci Ÿli mê¿czyŸni byli bardzo blisko.

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 11, 2012, 01:13:38 »

- Konie nie trac¹ przytomnoœci ot tak sobie. Ona nie mo¿e te¿ tak le¿eÌ bo dozna urazów wewnêtrznych. Musimy znaleŸÌ przyczynê tego i j¹ podnieœÌ. - powiedzia³a Layla, ale gdyby by³o to takie prosto. Zbyt wiele napatrzy³am siê na urazy, a nawet na œmierÌ na torze ¿eby teraz przejmowaÌ siê jakoœ strasznie takim wypadkiem, ale nie mo¿na by³o powiedzieÌ, ¿e nie by³am zainteresowana. Krêci³am siê niespokojnie grzbi¹c kopytami w ziemi. Nic nie mog³am zrobiÌ wiêc zda³am siê na inteligencje ludzi.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Listopad 11, 2012, 01:19:07 »

Poczu³am luz w nogach, wiêc chcia³am wstaÌ. Domyœli³am siê, ¿e wczeœniej mia³am skrêpowane kopyta, a potem Ellie musia³a przeci¹Ì liny. Wtem poczu³am ból w nodze. Próbowa³am iœÌ, ale coœ mi nie wychodzi³o. Znów siê zachwia³am. Sta³am na trzech kopytach i myœla³am co robiÌ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 14:17:53 wysłane przez Tiara » Zapisane

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 12, 2012, 19:28:38 »

Layla podeszÂła do mnie i ÂściÂągnĂŞÂła owijki z moich nĂłg.
- Nich no ju¿ stracê. - wymrucza³a cichutko, s³abym g³osem pod nosem i owinê³a bia³e owijki wokó³ ran Tiary. Momentalnie owijki nasi¹knê³y krwi¹. Wyci¹gnê³a telefon z kieszeni, wybra³a jakiœ numer i przy³o¿y³a go do uszu. Us³ysza³am jakby brzêczenie, a potem pikniêcie. Dziewczyna schowa³a telefon z powrotem do kieszeni podesz³a do Tiary i delikatnie œci¹gnê³a jej siod³o.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 13, 2012, 14:21:26 »

Ellie pomaga³a w Layli. Œci¹gnê³y powoli siod³o, a ja spróbowa³am iœÌ. Nagle us³ysza³am ciche kroki i spróbowa³am ostrzec dziewczyny. Ellie spostrzeg³a moje zaniepokojenie i domyœli³a siê, ¿e id¹ k³usownicy. Uklêk³a, a za sob¹ poci¹gnê³a Layle. Ja posz³am najszybciej jak mog³am i ukry³am siê w krzakach. Podesz³am cicho do Ellie.

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Listopad 13, 2012, 16:06:28 »

Sta³am zamiataj¹c ogonem i nie bardzo przejmuj¹c siê zagro¿eniem. K³usownicy nie zastrzel¹ osiod³anego konia. Spojrza³am na Tiare. No bardzo ciekawa jestem dlaczego to zamiast uciec to j¹ zranili. Parsknê³am i podesz³am do niewielkiego Ÿróde³ka przep³ywaj¹cego przez las. Napi³am siê nieco wody i podesz³am do Layli tr¹caj¹c j¹ nosem. Chcia³am ju¿ pójœÌ gdzie indziej, pobiegaÌ trochê. Dziewczyna jednak z³apa³a mnie za wodze i wci¹gnê³a g³êbiej w zaroœla. Wierzgnê³am niezadowolona.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 13, 2012, 16:10:31 »

Ellie z³apa³a mnie i cicho poprowadzi³a mnie w g³¹b lasu. Gdy oddali³a siê doœÌ daleko stanê³a i obejrza³a bli¿ej moj¹ nogê. Owijki by³y ca³e przesi¹kniête krwi¹. Sta³am i rozgl¹da³am siê niespokojnie. A gdzie Lucy?

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Listopad 13, 2012, 16:17:22 »

'Jak nie, to nie. Sama pójdê' - pomyœla³am i szarpnê³am mocno g³ow¹ wyrywaj¹c siê z r¹k Layli. Posz³am cichym i lekkim krokiem w stronê, z której przyszliœmy. Dziewczyna upewni³a siê, ¿e w pobli¿u nie s³ychaÌ ¿adnych niebezpiecznych dŸwiêków i podbieg³a do mnie. Mimo tego, ¿e ci¹gle by³am w ruchu jakoœ wdrapa³a siê na mój grzbiet. Poci¹gnê³a ostro za wodze, abym zawróci³a. Mo¿e i normalny koù jest na tyle pos³uszny, aby daÌ siê poprowadziÌ jeŸdŸcowi, ale ja nie jestem grzeczn¹ dziewczynk¹. Stanê³am dêba w celu protestu przez co Layla omal nie przywali³a g³ow¹ w ga³¹Ÿ drzewa. Mimo moich staraù dziewczyna jednak nie zrezygnowa³a. Uparte te cz³owieki s¹. Poci¹gnê³a mnie mocno i w koùcu polaz³am w stronê Tiary. Wzrok mia³am nape³niony groŸbom. Nie lubi³am jak ktokolwiek mi siê sprzeciwia³.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 13, 2012, 16:23:14 »

Ellie postanowi³a powoli ruszyÌ. Wiedzia³a przecie¿, ¿e Lucy i Layla mog¹ szybciej iœÌ. Prowadzi³am w stronê œcie¿ki. Po jakimœ czasie wyszliœmy na œcie¿kê, a tam zaczekaliœmy na Lucy i Laylê

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 13, 2012, 16:28:44 »

Layla byÂła dosyĂŚ zestresowana. Na tyle, Âże teraz w ogĂłle jej nie czuÂłam. SiedziaÂła sztywno jak sÂłup nie wczuwajÂąc siĂŞ w mĂłj ruch. ÂŚcisnĂŞÂła mnie Âłydkami jednoczeÂśnie ciÂągnÂąc za wodze. WierzgnĂŞÂłam uÂświadamiajÂąc jej co robi i powolnym kÂłusem podbiegÂłam do Tiary i Ellie.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Listopad 13, 2012, 16:43:01 »

Ellie rozglÂądaÂła siĂŞ za LaylÂą i Lucy. StaÂłam na trzech kopytach, a Ellie pomagaÂła mi zachowaĂŚ rĂłwnowagĂŞ.

Sorki, muszê na razie koùczyÌ. PóŸniej najprawdopodobniej wejdê.
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2012, 16:44:38 wysłane przez Tiara » Zapisane

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 13, 2012, 16:51:09 »

Stanê³am bok Tiary ³ypi¹c wokó³ niezadowolonymi oczyma i grzebi¹c kopytem w ziemi. Layla jeszcze chwilê by³a spiêta, ale potem wiedz¹c ju¿, ¿e nie ma niebezpieczeùstwa wrêcz "rozp³ynê³a" siê w siodle. Tak by³o o wiele lepiej.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Listopad 13, 2012, 18:13:41 »

-Idziemy?-spytaÂła nadal trochĂŞ zaniepokojona.

Lucy
KoĂą
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 13, 2012, 19:01:37 »

Layla pokiwa³a g³ow¹ nie wyduszaj¹c z siebie ani s³owa. Z³apa³a pewniej wodze i strzemiona po czym wprowadzi³a mnie ku œcie¿ce. Ruszyliœmy w stronê stajni co jeszcze bardziej mnie poddenerwowa³o. Kiwa³am g³ow¹, pochyla³am j¹ ci¹gn¹c dziewczynê do przodu, wierzga³am, szura³am po ziemi i robi³am ró¿ne inne dziwactwa byleby ukazaÌ swoje niezadowolenie. Mia³am nawet zamiar postrzelac kilka baranków, ale bior¹c pod uwagê id¹c¹ za mn¹ Tiarê zrezygnowa³am.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 13, 2012, 19:08:32 »

Lekko pociÂągnĂŞÂła mnie za sobÂą. SzÂłam bez oporĂłw w stronĂŞ stajni. Po chwili wyszÂłyÂśmy z lasu.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

gangnh improwicze mixblackcity rankingstop marblevillestable