Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Index
Szukaj
Zaloguj się
:
Zima siĂŞ rozpoczĂŞÂła! Nasze forum jednak zostanie zielone, byÂście nie zapomnieli, Âże za jakiÂś czas przyjdzie kolorowa i ciepÂła wiosna...
Stadnina Koni
>
Na tereny!
>
Lasy
>
Las
Strony: [
1
]
2
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Las (Przeczytany 7367 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
Las
«
:
Listopad 06, 2012, 18:11:55 »
MaÂły lasek w pobliÂżu oÂśrodka. Nie jest daleko, ale to jest wypad na dÂługie godziny.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
Odp: Las
«
Odpowiedz #1 :
Listopad 09, 2012, 19:26:16 »
CwaÂłem pĂŞdziÂłam przed siebie. CzuÂłam, Âże Ellie staraÂła siĂŞ utrzymaĂŚ w siodle, ale przez tyle czasu moÂże to byĂŚ trudne. ZwolniÂłam trochĂŞ.
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #2 :
Listopad 09, 2012, 19:31:29 »
WbiegÂłam poÂśrĂłd masĂŞ drzew. Layla odczuwaÂła nie maÂłe turbulencje, ale dzielnie trzymaÂła siĂŞ w siodle. PociÂągnĂŞÂła za wodze co nieco zwalniajÂąc mnie. BiegÂłam teraz dosyĂŚ wolnym galopkiem.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
«
Odpowiedz #3 :
Listopad 09, 2012, 19:32:57 »
ZwolniÂłam do tĂŞpa Lucy, a Ellie spytaÂła Layli:
-SkÂąd pochodzi twoja klacz?
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #4 :
Listopad 09, 2012, 19:36:58 »
Layla rĂłwnieÂż zwolniÂła mnie do stĂŞpa. SzÂłam obok Tiary Âłeb trzymajÂąc prostopadle do ziemi, a pysk miaÂłam szeroko otwarty.
- Jest z Anglii, ale wiêkszoœÌ czasu spêdzi³a w Ameryce. - powiedzia³a dziewczyna klepi¹c mnie po szyi.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
«
Odpowiedz #5 :
Listopad 09, 2012, 19:40:50 »
-Tiara jest rĂłwnieÂż z Anglii. UrodziÂła siĂŞ w hodowli, lecz musieli jÂą sprzedaĂŚ.-powiedziaÂła spokojnie gÂłaszczÂąc mnie po szyi
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #6 :
Listopad 09, 2012, 20:42:47 »
- Dlaczego? - zapyta³a Layla. Przyœpieszy³am nieco i z niewiadomego powodu zaczê³am iœÌ stêpem zebranym unosz¹c nogi dosyÌ wysoko, jak do przygotowania do pasa¿u. £eb trzyma³am prostopadle do ziemi mimo luŸnych wodzy. Dziewczyna zauwa¿aj¹c moje uje¿d¿eniowe wyczyny postanowi³a to wykorzystaÌ aby przekonaÌ siê co umiem. - Noga. - powiedzia³a do mnie swoj¹ praw¹ stop¹ dotykaj¹c mojego ³okcia, a bacikiem delikatnie pukaj¹c dwa razy w moj¹ praw¹ ³opatkê. By³am co nieco zdezorientowana nowym s³owem bo przecie¿ gdy siê uczy³am mówiono do mnie po angielsku lub amerykaùsku, ale czuj¹c dotkniêcie unios³am praw¹ przedni¹ nogê wysoko do góry i wyci¹gnê³am j¹ w przód. Potem ju¿ automatycznie zaczê³am iœÌ stêpem hiszpaùskim. - Dobrze. - powiedzia³a Layla klepi¹c mnie po szyi po czym delikatnie poci¹gnê³a wodze abym przesz³a w stêp swobodny (zwyk³y).
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
«
Odpowiedz #7 :
Listopad 10, 2012, 22:25:40 »
OglÂądaÂła z podziwem wyczyny klaczy.
-Musieli j¹ sprzedaÌ, poniewa¿ w m³odoœci stawia³a opór. Nie mo¿na by³o jej ujeŸdziÌ, a gdy w koùcu siê to uda³o robi³a ró¿ne wybryki. W³aœciciel powiedzia³, ¿e nie bêdzie trzyma³ w stajni konia, który nie zarobi na siebie w zawodach. W tej hodowli ka¿dy koù wygrywa³ zawody. Sprzeda³ j¹, gdy nadarzy³a siê tylko pierwsza okazja. Jednak w nowym domu by³o jeszcze gorzej. Znów sprzedana, znów wyjazd. Coraz bardziej zdenerwowana tymi wyjazdami stawia³a coraz wiêkszy opór. Nikt jej nie chcia³, ale moi rodzice znaleŸli j¹. Znali jej przesz³oœÌ, ale powiedzieli, ¿e ja na pewno sobie z ni¹ poradzê. Byli mocno wzruszeni i pomyœleli, ¿e je¿eli oni jej nie kupi¹, to bêdzie mia³a wiêcej problemów. Mi uda³o siê j¹ ujeŸdziÌ, a dziêki temu jest ona teraz z nami.-powiedzia³a i poklepa³a mnie po szyi. Zrozumia³am, ¿e mówi coœ o mnie.
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #8 :
Listopad 11, 2012, 00:37:51 »
- A wiĂŞc duÂżo przeÂżyÂła mimo mÂłodego wieku... - powiedziaÂła Layla spoglÂądajÂąc na TiarĂŞ. MĂłj czarny ogon uniesiony byÂł wysoko i prezentowaÂł siĂŞ piĂŞknie, a uszy skierowane w przĂłd badaÂły kaÂżdy nadchodzÂący dÂźwiĂŞk z wielkim zainteresowaniem.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
«
Odpowiedz #9 :
Listopad 11, 2012, 00:41:01 »
-Tak, mia³a doœÌ trudn¹ przesz³oœÌ, ale ciesze siê, ¿e mimo tego umia³a w ¿yciu komuœ zaufaÌ-powiedzia³a, gdy nagle us³ysza³am dziwne dŸwiêki dochodz¹ce z krzewów. Niespokojnie siê poruszy³am i zaczê³am strzyc uszami. Zapomnia³am siê i wierzgnê³am. Ellie nie przygotowana na taki zwrot wydarzeù spad³a, a ja ruszy³am w g³¹b lasu.
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #10 :
Listopad 11, 2012, 00:43:43 »
Layla widzÂąc upadek Ellie energicznie pociÂągnĂŞÂła za wodze co spowodowaÂło maÂłe wierzgniĂŞcie mymi przednimi kopytami przed zatrzymaniem. Szybko zeszÂła z mojego grzbietu i podeszÂła do dziewczyny.
- Nic ci nie jest? - zapytaÂła podajÂąc jej dÂłoĂą. Ja staÂłam w miejscu nastawiajÂąc jednak uszu w celu rozpoznania sytuacji dziejÂącej siĂŞ za liniÂą widocznoÂści.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
«
Odpowiedz #11 :
Listopad 11, 2012, 00:46:21 »
-Nie nic, ale martwiê siê o Tiarê. Jest m³oda i nie wiadomo co jej przyjdzie do g³owy.-powiedzia³a zmartwionym g³osem, a ja pêdzi³am przed siebie niemal cwa³em.-Pomog³abyœ mi znaleŸÌ j¹?-spyta³a po chwili otrzepuj¹c siê z piachu.
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #12 :
Listopad 11, 2012, 00:49:19 »
- Jasne. - powiedziaÂła Layla. ChwyciÂła wodze mojego ogÂłowia blisko pysku i rzuszyÂłyÂśmy za Âśladami Tiary. CiÂągnĂŞÂłam mocno do przodu zainteresowana wydarzeniem.
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koĂą
«
Odpowiedz #13 :
Listopad 11, 2012, 00:55:05 »
Po chwili zwolni³am i zaczê³am krêciÌ siê woko³o. Nie wiedzia³am, z której strony dok³adnie dochodzi zapach. Po pewnym czasie pobieg³am na zachód. Tam las zacz¹³ siê rozrzedzaÌ, a ja sz³am ju¿ stêpem. Wtem poczu³am przeszywaj¹cy ból w tylnej nodze. Zar¿a³am g³oœno i pad³am. Tymczasem Ellie bieg³a w stronê us³yszanego jêku. Poczu³am, ¿e odp³ywaj¹ ze mnie wszystkie si³y i tracê przytomnoœÌ.
«
Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 00:57:24 wysłane przez Tiara
»
Lucy
KoĂą
All your love is a lie.
«
Odpowiedz #14 :
Listopad 11, 2012, 01:03:59 »
Layla pobiegÂła za Ellie. PrzycupnĂŞÂła obok Tiary i dotknĂŞÂła jej szyi usta zakrywajÂąc dÂłoniÂą. Oczyma przepeÂłnionymi strachem patrzyÂła na klacz nie wiedzÂąc co ma robiĂŚ. StaÂłam obok rĂłwnieÂż przyglÂądajÂąc siĂŞ klaczy. Co mogÂło to spowodowaĂŚ?
Strony: [
1
]
2
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Kategoria ogĂłlna