Strony: [1] 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Las  (Przeczytany 7294 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
Las
« : Listopad 06, 2012, 18:11:55 »

Ma³y lasek w pobli¿u o¶rodka. Nie jest daleko, ale to jest wypad na d³ugie godziny.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 09, 2012, 19:26:16 »

Cwa³em pêdzi³am przed siebie. Czu³am, ¿e Ellie stara³a siê utrzymaæ w siodle, ale przez tyle czasu mo¿e to byæ trudne. Zwolni³am trochê.

Lucy
Koñ
**

Wiadomo¶ci: 59

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 09, 2012, 19:31:29 »

Wbieg³am po¶ród masê drzew. Layla odczuwa³a nie ma³e turbulencje, ale dzielnie trzyma³a siê w siodle. Poci±gnê³a za wodze co nieco zwalniaj±c mnie. Bieg³am teraz dosyæ wolnym galopkiem.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 09, 2012, 19:32:57 »

Zwolni³am do têpa Lucy, a Ellie spyta³a Layli:
-Sk±d pochodzi twoja klacz?

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 09, 2012, 19:36:58 »

Layla równie¿ zwolni³a mnie do stêpa. Sz³am obok Tiary ³eb trzymaj±c prostopadle do ziemi, a pysk mia³am szeroko otwarty.
- Jest z Anglii, ale wiêkszo¶æ czasu spêdzi³a w Ameryce. - powiedzia³a dziewczyna klepi±c mnie po szyi.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 09, 2012, 19:40:50 »

-Tiara jest równie¿ z Anglii. Urodzi³a siê w hodowli, lecz musieli j± sprzedaæ.-powiedzia³a spokojnie g³aszcz±c mnie po szyi

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 09, 2012, 20:42:47 »

- Dlaczego? - zapyta³a Layla. Przy¶pieszy³am nieco i z niewiadomego powodu zaczê³am i¶æ stêpem zebranym unosz±c nogi dosyæ wysoko, jak do przygotowania do pasa¿u. £eb trzyma³am prostopadle do ziemi mimo lu¼nych wodzy. Dziewczyna zauwa¿aj±c moje uje¿d¿eniowe wyczyny postanowi³a to wykorzystaæ aby przekonaæ siê co umiem. - Noga. - powiedzia³a do mnie swoj± praw± stop± dotykaj±c mojego ³okcia, a bacikiem delikatnie pukaj±c dwa razy w moj± praw± ³opatkê. By³am co nieco zdezorientowana nowym s³owem bo przecie¿ gdy siê uczy³am mówiono do mnie po angielsku lub amerykañsku, ale czuj±c dotkniêcie unios³am praw± przedni± nogê wysoko do góry i wyci±gnê³am j± w przód. Potem ju¿ automatycznie zaczê³am i¶æ stêpem hiszpañskim. - Dobrze. - powiedzia³a Layla klepi±c mnie po szyi po czym delikatnie poci±gnê³a wodze abym przesz³a w stêp swobodny (zwyk³y).

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 10, 2012, 22:25:40 »

Ogl±da³a z podziwem wyczyny klaczy.
-Musieli j± sprzedaæ, poniewa¿ w m³odo¶ci stawia³a opór. Nie mo¿na by³o jej uje¼dziæ, a gdy w koñcu siê to uda³o robi³a ró¿ne wybryki. W³a¶ciciel powiedzia³, ¿e nie bêdzie trzyma³ w stajni konia, który nie zarobi na siebie w zawodach. W tej hodowli ka¿dy koñ wygrywa³ zawody. Sprzeda³ j±, gdy nadarzy³a siê tylko pierwsza okazja. Jednak w nowym domu by³o jeszcze gorzej. Znów sprzedana, znów wyjazd. Coraz bardziej zdenerwowana tymi wyjazdami stawia³a coraz wiêkszy opór. Nikt jej nie chcia³, ale moi rodzice znale¼li j±. Znali jej przesz³o¶æ, ale powiedzieli, ¿e ja na pewno sobie z ni± poradzê. Byli mocno wzruszeni i pomy¶leli, ¿e je¿eli oni jej nie kupi±, to bêdzie mia³a wiêcej problemów. Mi uda³o siê j± uje¼dziæ, a dziêki temu jest ona teraz z nami.-powiedzia³a i poklepa³a mnie po szyi. Zrozumia³am, ¿e mówi co¶ o mnie.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 11, 2012, 00:37:51 »

- A wiêc du¿o prze¿y³a mimo m³odego wieku... - powiedzia³a Layla spogl±daj±c na Tiarê. Mój czarny ogon uniesiony by³ wysoko i prezentowa³ siê piêknie, a uszy skierowane w przód bada³y ka¿dy nadchodz±cy d¼wiêk z wielkim zainteresowaniem.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 11, 2012, 00:41:01 »

-Tak, mia³a do¶æ trudn± przesz³o¶æ, ale ciesze siê, ¿e mimo tego umia³a w ¿yciu komu¶ zaufaæ-powiedzia³a, gdy nagle us³ysza³am dziwne d¼wiêki dochodz±ce z krzewów. Niespokojnie siê poruszy³am i zaczê³am strzyc uszami. Zapomnia³am siê i wierzgnê³am. Ellie nie przygotowana na taki zwrot wydarzeñ spad³a, a ja ruszy³am w g³±b lasu.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Listopad 11, 2012, 00:43:43 »

Layla widz±c upadek Ellie energicznie poci±gnê³a za wodze co spowodowa³o ma³e wierzgniêcie mymi przednimi kopytami przed zatrzymaniem. Szybko zesz³a z mojego grzbietu i podesz³a do dziewczyny.
- Nic ci nie jest? - zapyta³a podaj±c jej d³oñ. Ja sta³am w miejscu nastawiaj±c jednak uszu w celu rozpoznania sytuacji dziej±cej siê za lini± widoczno¶ci.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 11, 2012, 00:46:21 »

-Nie nic, ale martwiê siê o Tiarê. Jest m³oda i nie wiadomo co jej przyjdzie do g³owy.-powiedzia³a zmartwionym g³osem, a ja pêdzi³am przed siebie niemal cwa³em.-Pomog³aby¶ mi znale¼æ j±?-spyta³a po chwili otrzepuj±c siê z piachu.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Listopad 11, 2012, 00:49:19 »

- Jasne. - powiedzia³a Layla. Chwyci³a wodze mojego og³owia blisko pysku i rzuszy³y¶my za ¶ladami Tiary. Ci±gnê³am mocno do przodu zainteresowana wydarzeniem.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 11, 2012, 00:55:05 »

Po chwili zwolni³am i zaczê³am krêciæ siê woko³o. Nie wiedzia³am, z której strony dok³adnie dochodzi zapach. Po pewnym czasie pobieg³am na zachód. Tam las zacz±³ siê rozrzedzaæ, a ja sz³am ju¿ stêpem. Wtem poczu³am przeszywaj±cy ból w tylnej nodze. Zar¿a³am g³o¶no i pad³am. Tymczasem Ellie bieg³a w stronê us³yszanego jêku. Poczu³am, ¿e odp³ywaj± ze mnie wszystkie si³y i tracê przytomno¶æ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 00:57:24 wys³ane przez Tiara » Zapisane

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 11, 2012, 01:03:59 »

Layla pobieg³a za Ellie. Przycupnê³a obok Tiary i dotknê³a jej szyi usta zakrywaj±c d³oni±. Oczyma przepe³nionymi strachem patrzy³a na klacz nie wiedz±c co ma robiæ. Sta³am obok równie¿ przygl±daj±c siê klaczy. Co mog³o to spowodowaæ?

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

the-world-is-magic brygadaszarika czarownik marblevillestable gangnh