Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pla¿a  (Przeczytany 4233 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
« : Listopad 06, 2012, 18:07:04 »

Gwarantowane widoki, ale jednak pamiêtaj, ¿e twój koñ morze siê wystraszyæ morskich zwierz±t!

Lucy
Koñ
**

Wiadomo¶ci: 59

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2012, 20:32:49 »

Z zielonych ³±k przysypanych z³otymi li¶æmi wbieg³am galopem w¶ród drobne ziarna piachu na pla¿y. Zatrzyma³am siê stoj±c po kolana w wodzie, a pieniste fale delikatnie muska³y moj± umiê¶nion± szyjê, czarno-bia³e nogi i kasztanowy tu³ów. Unios³am chrapy w górê z zadowoleniem wdychaj±c morskie powietrze. Cofnê³am siê nieco, tak, ¿e teraz woda siêga³a tylko do mych kopyt i zaczê³am spacerowaæ wzd³u¿ srebrzystej tafli cichego i rozleg³ego morza. Po³o¿y³am siê w piachu, a mój jedwabisty, kary ogon zakry³ prawie ca³y mój zad. Ciep³e promyki s³oñca gra³y w¶ród mej miêkkiej sier¶ci i ucieka³y przed poruszanymi przez delikatny wiatr kosmykami grzywy i ogona. Przed oczyma Boga malowa³o siê dzie³o natury - spokojny koñ le¿±cy w¶ród z³otych piasków o¶wiecany pomarañczowymi promykami s³oñca chowaj±cego siê za b³êkitn± taflê morza. I ¿adnych wokó³ ¶ladów cz³owieka, jakby oni w ogóle nie istnieli, jakby ich nie by³o...

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 25, 2012, 15:00:32 »

Us³ysza³am charkot silnika i odwróci³am ³eb. Czarny jeep stan±³ na ³±kach. Z jego wnêtrza wybieg³a m³oda dziewczyna. W rêce mia³a kantar i uwi±z. Wsta³am z bardzo niezadowolonym wyrazem pyska. Stanê³am dêba pokazuj±c, ¿e nie chcê wracaæ do stajni. Layla uklêk³a i wysunê³a w moj± stronê d³oñ, w której mia³a jab³ko.
- Chod¼, Lucy... - wyszepta³a zachêcaj±co. 'Trele morele, co ja jestem, pies? Nie, nie bêdê i¶æ.' - pomy¶la³am k³ad±c uszy. Odwróci³am siê i machaj±c g³ow± z niezadowolenia odesz³am kilka kroków od dziewczyny.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 27, 2012, 20:09:02 »

[Ellie]
Obserwowa³am z powag± starania Layli. Nie mia³am zamiaru wysiadaæ z auta - tylko niepotrzebnie wystraszy³abym Lucy. Z niepokojem i trwog± patrzy³am na Laylê. Mia³am g³êbok± nadziejê, ¿e uda nam siê.
-Uda jej siê. Musi siê udaæ.-szepta³am sama do siebie

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2012, 23:22:24 »

- No chod¼... - w g³osie dziewczyny s³ychaæ by³o zmartwienie. Machnê³am ogonem. 'Niech i jej tam bêdzie.' - pomy¶la³am z niechêci± i odwróci³am siê. Jakby nigdy nic zjad³am jab³ko z d³oni Layli i da³am sobie za³o¿yæ kantar. Dziewczyna odetchnê³a z ulg± g³adz±c mnie po g³owie. Podprowadzi³a mnie do samochodu i otworzy³a drzwi od strony pasa¿era z u¶miechem zadowolenia. - Masz prawo jazdy? - zapyta³a opieraj±c siê o drzwi. Najwidoczniej trochê ba³a siê pozwoliæ Ellie odprowadziæ mnie do stajni. Nic dziwnego, jej bezpieczeñstwo mog³oby zostaæ nara¿one na ciê¿k± próbê >3

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2012, 16:29:54 »

[Ellie]
-Tak jasne. Dawno nie je¼dzi³am, ale pamiêtam podstawy ^^-u¶miechnê³am siê i popatrzy³am na Lucy.  Widaæ by³o, ¿e ma ochotê tu zostaæ.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2012, 18:47:22 »

- Mog³aby¶ wróciæ samochodem do mojego domu? Raczej jej - mówi wskazuj±c g³ow± na mnie - bez przyczepy nie przewieziemy. Oczywi¶cie je¶li chcesz. - koñczy, gdy ja odwracaj±c g³owê w stronê zachodz±cego nad srebrn± tafl± morza s³oñca, poci±gam j± na otwarte drzwi. Przyci±ga mnie bli¿ej ruchem rêki. Têpo patrze przed siebie, w las, pysk opieraj±c o drzwi jeep'a.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 29, 2012, 22:18:08 »

[Ellie]
-Oczywi¶cie. Pojadê do domu i wezmê przyczepê. Potem do ciebie przyjadê z powrotem. Co ty na to?-spyta³am i popatrzy³am na Lucy, a potem na dziewczynê. Chcia³am pog³askaæ Lucy, ale ba³am siê, ¿e mnie ugryzie. Po chwili jednak postanowi³am spróbowaæ. Pog³aska³am j± delikatnie po ³bie i czeka³am na jej reakcjê.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 29, 2012, 22:50:56 »

- Dobrze. Kluczyki s± w stacyjce. Ja tu z ni± poczekam. - powiedzia³a Layla gdy druga dziewczyna mnie g³aska³a. Zwróci³am w jej stronê ciemnobr±zowe oczy po czym z powrotem wlepi³am je w dal. Odci±¿y³am jedn± tyln± nogê opieraj±c j± czubkiem kopyta o ziemiê.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 30, 2012, 18:29:31 »

[Ellie]
-Dobrze, postaram siê szybko wróciæ. -powiedzia³am i przesta³am g³askaæ Lucy. Przekrêci³am kluczyk w stacyjce i ruszy³am w stronê stajni.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Listopad 30, 2012, 18:34:31 »

[Ellie]
Pó³ godziny pó¼niej przyjecha³am na pla¿e. Zaparkowa³am blisko klaczy i Layli. Zgasi³am jeep'a i wysiad³am z auta.
-No to tylko wsadziæ Lucy do przyczepy i wracamy do domu. Mam tylko nadziejê, ¿e twoja klacz wejdzie bez specjalnych przeszkód.-powiedzia³am spokojnie.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 30, 2012, 18:48:38 »

- Równie¿ mam tak± nadzieje. - powiedzia³a Layla ciê¿kim g³osem mocniej zaciskuj±c palce na moim kantarze. Podprowadzi³a mnie do naczepy i otworzy³a rampê. Delikatnie poci±gnê³a mnie do ¶rodka. Niezbyt chêtnie wlaz³am do wewn±trz z naburmuszonym wyrazem pyska. Gdy dziewczyna przywi±za³a uwi±z do kraty i wysz³a z wewn±trz niezadowolona strzeli³am barana. Ale ju¿ wiêcej nie mog³am zrobiæ, zreszt± nie chcia³am, z przyzwyczajenia sta³am ju¿ po tym spokojnie prze¿uwaj±c sianko. Layla zamknê³a dok³adnie rampê i wsiad³a do samochodu. Czeka³a na Ellie.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Listopad 30, 2012, 19:03:38 »

[Ellie]
Równie¿ wsiad³am do samochodu.
-G³adko posz³o. Mo¿emy wracaæ do domu-powiedzia³am i u¶miechnê³am siê.

Lucy
Koñ
**

All your love is a lie.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 01, 2012, 15:49:09 »

No to pojechali¶my...

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji