Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ma³a uje¿d¿alnia  (Przeczytany 1778 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
« : Listopad 06, 2012, 17:23:42 »

Dla mniejszych spraw konnych masz to miejsce.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 07, 2012, 20:53:15 »

-Tiaro, dzisiaj mamy du¿o do roboty.-powiedzia³a delikatnym g³osem do mnie. Wprowadza³a mnie spokojnie na uje¿d¿alniê. Zauwa¿y³am po chwili sprzêty, o których nic nie wiedzia³am. Podesz³a do tych sprzêtów i powiadomi³a mnie-To jest og³owie, a to siod³o. Od teraz bêd± tylko i wy³±cznie twoje.-Ze zdziwieniem popatrzy³am na ni±.
Zrobi³a wodze z lon¿y i g³adko wskoczy³a na grzbiet. Zaraz zaczê³am wierzgaæ, a gdy to nie dzia³a³o stanê³am dêba. Nie da³a siê zrzuciæ. Po chwili g³o¶no krzyknê³a "galop!". To by³a okazja dla mnie, a wiêc j± wykorzysta³am. Z miejsca ruszy³am prawie w cwa³. Nic j± nie powstrzyma³o. Nagle zapar³am siê kopytami i stanê³am dêba. Spad³a, a ja w duchu siê u¶miechnê³am. Chcia³am uciec tak, aby mieæ spokój. Uda³o mi siê, ale nie na d³ugo. Bezszelestnie podesz³a do mnie i z³apa³a za lon¿ê. Prychnê³am z niezadowolenia. Przywi±za³a mnie i posz³a po siod³o oraz palcat. Za³o¿y³a mi siod³o, ale ja zrzuca³am je. Za ka¿de niepos³uszeñstwo dostawa³am karê w postaci palcata. Po chwili z niechêci± zostawi³am w spokoju, bo i tak wiedzia³am, ¿e Ellie jest cierpliwa i mi nie odpu¶ci. Doci±gnê³a poprêg i pogoni³a mnie. Zdziwiona popatrzy³am na ni±. Ani my¶la³am ruszyæ siê z miejsca, ale gdy dosta³am z bata ruszy³am wolnym k³usem. Nastolatka nie kara³a mnie za to, ¿e nie robiê do koñca to czego chcia³a. Po jakim¶ czasie odpu¶ci³am i by³am bardziej pos³uszna. Ellie widz±c, ¿e jestem zmêczona przesta³a mnie popêdzaæ, a ja stanê³am. Poklepa³a mnie po szyi  szybko wskoczy³a na siod³o. Zdezorientowana stara³am siê zrzuciæ j±. Spad³a, a gdy wsta³a podesz³a do mnie. Chcia³am uciec, ale trzyma³a mnie mocno. Podesz³a bli¿ej siod³a i pomy¶la³am, ¿e chce znów wsi±¶æ. Okaza³o siê, ze rozlu¼ni³a poprêg i zdjê³a siod³o. Zadowolona, ¿e mam spokój prychnê³am.
-Na dzisiaj to tyle. Dobrze sobie radzi³a¶.-powiedzia³a i da³a mi kostkê cukru. Jad³am, a Ellie wyprowadza³a mnie z uje¿d¿alni.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

metrans gangnh czarownik brygadaszarika marblevillestable