Strony: [1] 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dla wszystkich  (Przeczytany 5236 razy)
Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Wiadomo¶ci: 109

Zobacz profil Email
« : Listopad 06, 2012, 17:17:55 »

Oto padok dla wszystkich koni z o¶rodka.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 10, 2012, 17:12:23 »

El wprowadzi³a mnie na padok i pu¶ci³a. Z ku¶tykaniem pogalopowa³am na drugi koniec. Stanê³am dêba wierzgaj±c przednimi nogami. Stanê³am i dalej z ku¶tykaniem przegalopowa³am w jeszcze inne miejsce. Gdy siê uspokoi³am zaczê³am do¶æ spokojnie siê pa¶æ.

Delilora
Nowy koñ
*

Wiadomo¶ci: 33

Ave satan! >3

« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 10, 2012, 23:58:48 »

Gdy tylko mê¿czyzna po wprowadzeniu go na padok zdj±³ mi ten przeklêty kantar ruszy³em galopem wykonuj±c olbrzymie ko³a i rozprostowuj±c zasta³e ko¶ci. Z moich nozdrzy wydobywa³a siê mgie³ka pary, a pod ciê¿kimi kopytami skrzypia³ ¶nieg. Zarzuci³em g³ow± zwalniaj±c i pok³usowa³em do andaluzki prowadzony ciekawo¶ci± i zainteresowaniem paniami :3. Zatrzyma³em siê kilka metrów od niej parskaj±c i kiwaj±c g³ow±. Nieco jednak zniechêci³ mnie widok rannej nogi u klaczy. Unios³em wysoko nozdrza i wci±gn±³em masê zapachu pochodz±cego od niej w celu zbadania czy ma rujê. Zawiod³em siê jednak i rzucaj±c ³bem odwróci³em co jednak mia³o byæ tylko sprawdzianem umiejêtno¶ci dla andaluzki. Co poka¿e temu majestatycznemu ogierowi?

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 11, 2012, 18:29:18 »

Podnios³am ³eb i popatrzy³am z zaciekawieniem na ogiera. Stanê³am dêba na dwóch tylnich nogach. Jeszcze mnie bola³a noga, ale nie zwa¿a³am na to uwagi. Rana by³a prawie zagojona. Wierzga³am przednimi nogami, a z pyska wydobywaj±c dono¶ne r¿enie. Stanê³am twardo na wszystkich nogach i ruszy³am galopem wcze¶niej strzelaj±c baranka. Niestety jeszcze trochê ula³am, co by³o jednak widoczne. Przebieg³am przez ca³y padok galopem, po czym wróci³am do ogiera. Gdy przechodzi³am ko³o niego uszczypnê³am go w ³opatkê. Stanê³am do¶æ blisko niego czekaj±c na jego reakcjê.

Delilora
Nowy koñ
*

Ave satan! >3

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 11, 2012, 18:33:54 »

Strzeli³em barana, gdy tylko klacz siê ruszy³a. Bieg³em ci±gle za ni±, nie wyprzedzaj±c jednak znacznie spowolnionej przez rann± nogê andaluzki. Kilka razy jednak sprawnie podbiega³em do niej podgryzaj±c w ³opatki i zad po czym zwalnia³em sprawnie nim towarzyszka zd±¿y³a zareagowaæ. Zatrzyma³em siê na ¶rodku padoku zni¿aj±c ³eb i oddychaj±c g³êboko, a jednocze¶nie uwa¿nie obserwuj±c poczynania siwki. Unios³em ³eb, razem z ogonem i pod±¿a³em za ni± wzrokiem nie ruszaj±c siê jednak z miejsca.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 11, 2012, 18:36:56 »

Nie zwróci³am zbytniej uwagi na jego drobne zaczepki. Tylko na tyle go staæ.? My¶la³am, ¿e taki ogierek co¶ potrafi lepszego, choæ to co pokaza³ w boksie robi ma³e wra¿enie. No có¿, jak bêdzie chcia³, to poka¿e co¶ wiêcej. Prychnê³am, co by³o wyra¼nym znakiem dla niego "Poka¿ co¶ lepszego!"

Delilora
Nowy koñ
*

Ave satan! >3

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 11, 2012, 18:50:03 »

Gdy klacz przesz³a kilka metrów ode mnie drgn±³em i rzuci³em siê za ni± w pogoñ skocznym i energicznym galopem. Chcia³a wiêcej, to i wiêcej bêdzie mia³a. By³em du¿o szybszy z uwagi na rann± nogê andaluzki wiêc bez wiêkszych problemów zatoczy³em wokó³ niej pó³kole wybiegaj±c na przeciw niej. Zatrzyma³em siê ostro i stan±³em olbrzymiego dêba przednimi kopytami lekko wymachuj±c kilka metrów od siwki. Temu ca³emu przedstawieniu towarzyszy³o dono¶ne r¿enie.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 11, 2012, 19:01:32 »

Sta³am spokojnie patrz±c na ogiera. Tak lepiej. Pobieg³am galopem ko³o, a jak wróci³am strzeli³am baranka i zar¿a³am dono¶nie. Podesz³am kawa³ek i wyci±gnê³am ³eb, po czym uszczypnê³am go w ³opatkê. Odbieg³am kawa³ek i stanê³am. Patrzy³am siê prosto w oczy konia.

Delilora
Nowy koñ
*

Ave satan! >3

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 11, 2012, 19:17:00 »

Opad³ na ziemie z niezadowoleniem. Nie bêdzie stawa³ na g³owie. Je¶li jej zale¿y to niech sama siê postara. Tsa, hu¶tawki nastrojowe to co¶ co wystêpowa³o u mnie zbyt czêsto. Drgn±³em pod wp³ywem ch³odnego wiatru i odgarn±³em kopytem ¶nieg z ciemnozielonej trawy. Zacz±³em skubaæ zmarzniête ¼d¼b³a. Ju¿ mi nie zale¿a³o skoro ta panna to taka uparta. Opu¶ci³em ogon i przesta³em ja obserwowaæ. Czy udowodni, ¿e jest warta zainteresowania, to ju¿ tylko jej sprawa.
Zapewne nag³e zaprzestanie ekscytacji wynik³o z mieszanego humoru po przyje¼dzie. No nic....

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 11, 2012, 19:20:36 »

Popatrzy³am ze zdziwieniem na ogiera. Co mu siê sta³o? Nagle zrezygnowa³. Niezadowolona odbieg³am od niego. Trudno, je¿eli od tak mu nie zale¿y to nie. Spokojnie zaczê³am skubaæ trawê.

Delilora
Nowy koñ
*

Ave satan! >3

« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 11, 2012, 19:40:21 »

Wrrr... Zimny wiatr ze ¶niegiem wia³ od lasu. Co chwile dr¿a³em niezadowolony z tego ch³odu. Odwróci³em siê ty³em do pr±du wiatru nadal przyskubuj±c trawkê.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 11, 2012, 19:58:25 »

Zdenerwowana odbieg³am na drugi koniec. Przed chwil± by³ pe³en ¿ycia, a teraz mnie olewa. Pff. Prychnê³am i spojrza³am przez chwilê na ogiera. Potem odgarnê³am ¶nieg i poskuba³am trochê trawy, co chwilê jednak ukradkiem patrz±c na Deliora.

Delilora
Nowy koñ
*

Ave satan! >3

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 14, 2012, 13:54:28 »

Nomnomnom, trawka <3. Szkoda tylko, ¿e zmarzniêta :C. Ale przekopuj±c siê przez warstwy ¶niegu, ukrywaj±ce siê pod nim jesienne li¶cie, które jeszcze nie zd±¿y³y zgniæ i skamienia³± z zimna ziemiê natkn±³em siê na przepyszny korzonek jakowej¶ ro¶liny. Unios³em ³eb z satysfakcj± prze¿uwaj±c zdobycz i zwróci³em oczy ku klaczy. Drgnê³o mn± jak tylko na ni± spojrza³em. Jak tak mo¿na w taki mróz wyprowadzaæ rannego konia bez derki na padok? Barbarzyñstwo. Podrepta³em do bramy, stan±³em przed ni± i zacz±³em przyskubywaæ drewniane ogrodzenie zrzucaj±c jednocze¶nie z niego tony bia³ego puchu. Z niecierpliwo¶ci± wyczekiwa³em ranka. Zwiesi³em ³eb przez ogrodzenie szyjê opieraj±c o ten otó¿ oddzielaj±cy mnie od reszty ¶wiata przedmiot i przymru¿y³em oczy. Zapad³em w p³ytki i czujny sen.

Tiara
Przewodnik stada
Szybki koñ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 14, 2012, 14:48:44 »

Ze z³o¶ci± popatrzy³am na ogiera. To ju¿ jest chamskie. Jak nie chcia³ od razu to czemu zaczyna³. Prychnê³am z niezadowoleniem i pobieg³am do El. Jak widaæ usia³a odej¶æ, wiêc g³o¶no zar¿a³am.

Delilora
Nowy koñ
*

Ave satan! >3

« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 14, 2012, 15:33:59 »

Mija³y d³ugie nudne godziny, które niemi³osiernie siê d³u¿y³y, a¿ w koñcu mój czjny sen naruszy³y g³osy ludzi wydobywaj±ce siê z pobliskiego budynku. Nadal by³o ciemno i na tle lasów i pól widaæ by³o tylko niewielkie kwadraciki ¶wiat³a wydobywaj±ce siê z okien. Poruszy³em siê nerwowo uderzaj±c kopytami o ogrodzenie. Wyci±gn±³em do ty³u tyln± ¶cierp³± podczas snu nogê i ro¶ci±gn±³em j±. Zacz±³em robiæ wolno ma³e okrêgi w pobli¿u bramy wyczekuj±c na zabranie z tego przeklêtego mrozu.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

the-world-is-magic marblevillestable metrans improwicze mixblackcity